Izložba slika „U susret sebiˮ u foajeu hotela „Moravicaˮ

Kultura

Izložba slika Ninoslava Jovanovića iz Zaječara otvorena je sinoć u foajeu hotela „Moravicaˮ i trajaće do subote, 17. avgusta. Postavka broji 21 sliku rađenu tehnikom, suvi pastel a izložba nosi naziv „U susret sebiˮ.

Na otvaranju izložbe nastupili su Milena Malinić, vokalni solista, iz Sokobanje koja je otpevala par pesama i Miloš Veljković mladi pisac i pesnik koji je pročitao dve svoje pesme. Na otvaranju je, o izložbi, govorila i Zorica Cvetković, slikarka i ikonopisac.

‒ Ovo je moja treća samostalna izložba. Prva je bila u mom rodnom gradu, druga je bila u Knjaževcu i sada u Sokobanji, treća po redu, iz razloga jer ja gajim posebne emocije prema Sokobanji ‒ kaže Ninoslav Jovanović.

Ninoslav je rođen 17. oktobra 1979. godine u Zaječaru gde je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga upisuje Višu školu unutrašnjih poslova u Zemunu koju završava 2002. godine da bi naredne godine upisao Fakultet za menadžment u Zaječaru-Megatrend Univerziteta u Beogradu i po završetku stiče zvanje diplomirani ekonomista. Trenutno radi kao oficir policije u Policijskoj upravi Zaječar sa činom kapetana policije.

Pored slikarstva Ninoslav se bavi i pisanjem. Do sada je objavio četiri knjige, prva je zbirka pesama pod nazivom „Ko smoˮ, druga knjiga nosi naziv „U 10 koraka do uspeha i srećeˮ u kojoj autor iznosi svoje mišljenje i stavove u životu. Treća knjiga je zbirka misli, izreka i citata pod nazivom „Komad neba na zemljiˮ koja je prevedena i na engleski jezik i četvrta knjiga „Trougao dušeˮ takođe prevedena na engleski jezik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − four =