Изложба слика „У сусрет себиˮ у фоајеу хотела „Моравицаˮ

Култура

Изложба слика Нинослава Јовановића из Зајечара отворена је синоћ у фоајеу хотела „Моравицаˮ и трајаће до суботе, 17. августа. Поставка броји 21 слику рађену техником, суви пастел а изложба носи назив „У сусрет себиˮ.

На отварању изложбе наступили су Милена Малинић, вокални солиста, из Сокобање која је отпевала пар песама и Милош Вељковић млади писац и песник који је прочитао две своје песме. На отварању је, о изложби, говорила и Зорица Цветковић, сликарка и иконописац.

‒ Ово је моја трећа самостална изложба. Прва је била у мом родном граду, друга је била у Књажевцу и сада у Сокобањи, трећа по реду, из разлога јер ја гајим посебне емоције према Сокобањи ‒ каже Нинослав Јовановић.

Нинослав је рођен 17. октобра 1979. године у Зајечару где је завршио основну и средњу школу. Након тога уписује Вишу школу унутрашњих послова у Земуну коју завршава 2002. године да би наредне године уписао Факултет за менаџмент у Зајечару-Мегатренд Универзитета у Београду и по завршетку стиче звање дипломирани економиста. Тренутно ради као официр полиције у Полицијској управи Зајечар са чином капетана полиције.

Поред сликарства Нинослав се бави и писањем. До сада је објавио четири књиге, прва је збирка песама под називом „Ко смоˮ, друга књига носи назив „У 10 корака до успеха и срећеˮ у којој аутор износи своје мишљење и ставове у животу. Трећа књига је збирка мисли, изрека и цитата под називом „Комад неба на земљиˮ која је преведена и на енглески језик и четврта књига „Троугао душеˮ такође преведена на енглески језик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 3 =