Ivica Dačić na predizbornom skupu u Sokobanji: Srbija mora biti iznad svih partijskih interesa

Društvo Politika

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i kandidat za premijera, Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora Socijalstičke partije Srbije i Nikola Šainović, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije u okviru predizborne kampanje posetili su juče Sokobanju.
Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije predao je svoju listu kandidata za odbornike koja je usvojena pod rednim brojem dva u ponedeljak.

Članovi OO SPS iz Sokobanje, dočekali su svog predsednika, a zatim su sa partijskim obeležjima prošetali do amama ispred koga je održan predizborni skup. Okupljenima se najpre obratila Snežana Radovanović predsednica OO SPS Sokobanja.

– Juče smo predali listu kandidata za odbornike na lokalnim izborima, a večeras imamo predizborni skup i izuzetnu čast i zadovoljstvo da nas poseti predsednik, da vidi kako radimo, da nam da preporuke, podršku i vetar u leđa. Naši kandidati za odbornike su pre svega dobri ljudi, porodični i domaćini, koji su sve stekli poštenim radom – rekla je Radovanović.

 

Kandidat za narodnog poslanika na listi „Ivica Dačić – premijer Srbijeˮ i prvi na odborničkoj listi Socijalističke partije Srbije – Sokobanja je dr Mladen Milosavljević.

– Velika mi je čast da vam se obratim kao prvi na našoj odborničkoj listi i kandidat za narodnog poslanika i velika mi je čast što ću predvoditi jednu kvalitetnu grupu ljudi iz Sokobanje. Siguran sam da ćemo uz pomoć naših članova, simpatizera, pa i simpatizera drugih partija koji će glasati za nas, nastaviti da se borimo u skladu sa našim ciljevima i načelima socijalne pravde. Trudićemo se da unapredimo pre svega zdravstvenu zaštitu i ostale segmente života uz pomoć naših ministara, državnih sekretara i uz pomoć budućeg premijera Srbije Ivice Dačića – rekao je Milosavljević.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je istakao da mu je izuzetno drago što se nalazi u Sokobanji u kojoj je još kao dete rado dolazio sa roditeljima, istakavši da je Sokobanja jedno veliko bogatstvo koje Srbija ima jer je priroda bila izdašna kada je ovaj kraj u pitanju, ali da čovek mora sve to da održava na najbolji način.

– Želim da vam kažem da se naša politika zasniva na našim starim principima, a to su socijalizam i patriotizam. Socijalizam zato što smatramo da u našoj državi mora pre svega dužna pažnja da se posveti onima koji žive od svog rada i da oni ne smeju biti građani drugog reda u odnosu na one koji imaju kapital i društveni status. Vi budite sigurni da ću ja i dalje ostati veran onome što sam uvek govorio da je Srbija iznad svih partijskih interesa i da moramo čvrsto braniti naše nacionalne i državne interese. Da nema priznavanja Kosova i Metohije jer je ona sastavni deo Srbije i da smatramo istorijskim uspehom formiranje Republike Srpske.

Dačić je istako da je vrlo bitno da Srbija ima političku stabilnost, a da je koalicija SPS-JS-Zelena Srbija jedan od ključnih faktora te stabilnosti, kao i da će nastaviti uspešnu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem.

Lista pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbijeˮ koju čini koalicija Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije, na Republičkim izborima nalaziće se pod rednim brojem dva, kao i lista kandidata za odbornike SPS na lokalnim izborima u Sokobanji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − six =