„Игре за обојицу” победник 13. Фото изазова

Друштво

Фотографија „Игре за обојицу” аутора Милана Стојковића из Ниша победник је овогодишњег наградног конкурса Фото-изазов, који је тринаести пут заредом организовала Туристичка организација Сокобања(ТОСБ).

„Небеска срећа” ауторке Јоване Лепојевић (друго место)

Друго место освојила је фотографија под називом „Небеска срећа” ауторке Јоване Лепојевић, а треће место фотографија Милоша Павловића „Поповица”.

 

„Поповица” аутора Милоша Павловића (треће место)

 

 

Тема овогодишњег наградног фото конкурса била је „Сокобања – мелем за све генерације”. Славољуб Ћирковић, графички дизајнер, један од чланова жирија каже да је ове године рекордан број учесника послао своје фотографије, вероватно због тога што је продужен рок за пријем фотографија на кокурс.

− На конкурс се јавило 49 учесника са 230 фотографија, од којих је већина била феноменална и заиста смо имали веома тежак посао да одлучимо која је најбоља. Веома сам задовољан јер ће ове заиста лепе и квалитетне фотографије бити употребљене за прављење рекламног материјала Сокобање − рекао је Ћирић. Чланови овогодишњег жирија били су и Мартин Матејић фотограф и Милена Миленковић, дипломирани туризмолог.

Ове године, због епидемиолошке ситуације није било званичне доделе награда, али је као и раније од 230 фотографија жири направио ужи избор у који је ушло 40 фотографија, након чега су одабране три првонаграђене. У складу са пропозицијама манифестације и Одлуком УО ТОСБ победник је награђен новчаном наградом у износу од 45.000 динара, друга награда је износила 25.000 динара, а трећа 10.000 динара.

Насловна фотографија: „Игре за обојицу” аутора Милана Стојковића (прво место)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =