Гимназијалци одржали радионицу „Да ли мислиш или неˮ

Друштво

У оквиру пројекта „Критикујем дакле мислимˮ, јуче је у Средњој школи „Бранислав Нушићˮ одржана радионица под називом „Да ли мислиш или неˮ. Ову интерактивну радионицу осмислиле су и реализвале ученице: Јана Милетић, Мила Велојић, Теодора Трифић, уз техничку подршку Сашке Маринковић. У радионици су учествовали ученици првог и другог разреда гимназије.

‒ Радионица се састоји из презентације и интерактивног дела у оквиру кога су ученици попуњавали flip chart и писали сценарија, а затим то презентовали. Интересовање ученика је било веће него што смо очекивали и веома сам задовољна због тога. Ова радионица и читав пројекат има за циљ да подстакне ученике на критичко размишљање, да им објаснимо његову важност и како ће им то помоћи у даљем школовању и уопште у животу ‒ рекла је Јана Милетић, ученица другог разреда.

Овај пројекат део је програма под називом „Млади у покретуˮ који организује Зајечарска иницијатива. Програм има за циљ да попуни јаз у формалном образовању, и помогне младим људима да постану активни и одговорни чланови друштва. Циљ програма је да се пружи подршка ђачким парламентима, да покрећу креативне и иновативне иницијативе које доприносе разумевању одговорног и активног учешћа младих у демократском животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 8 =