Фондација „Моцарт” уручила дечјем одељењу Специјалне болнице „Сокобања” значајну донацију

Друштво

Фондација „Моцарт” донирала је дечјем одељењу Специјалне болнице „Сокобања” 10 телевизора. Према речима директорке Специјалне болнице „Сокобања” др Иване Филиповић, ова установа се Фондацији „Моцарт” са молбом за донацију телевизора обратила пре свега десет дана и они су у кратком року завршили читаву процедуру и већ јуче испоручили телевизоре на радост најмлађих.

Докторка Филиповић каже да се дечје одељење Специјалне болнице „Сокобања” дуже од шест деценија бави лечењем и рехабилитацијом деце од астме и локомоторних обољења из читаве Србије. Вила „Бота” и вила „Далмација”, у којој је дечје одељење смештено лети, објекти су старијег датум и захтевају обнову и реновирање.

– Међутим, свака нова технологија, пре свега телевизори, врло радо су прихваћена пре свега од малених корисника који ће се веома обрадовати јер су до сада своје омиљене цртаће гледали на телевизорима старим преко 20 година. Надамо се да ће ово бити један олакшавајући фактор у њиховом опоравку. Такође, изражавам велику захвалност ‘Моцарт’ фондацији која је сада као и много пута раније у неким акцијама учествовала и показала како се компаније друштвено одговорно понашају. Захвалила бих се и нашем раднику маркетинг службе Томиславу Манићу који је ову акцију спровео у дело – истакла је др Филиповић.

Наша саговорница је додала да телевизори неће служити само деци за забаву већ и за приказ едукативног материјала који ће доктори ове установе направити у виду кратких филмова како би дечица боље разумела своје тренутне здравствене проблеме и прихватила лечење и боравак у овој здравственој установи.

Гордана Видановић помоћница директорке Специјалне болнице „Сокобања” каже да се тренутно на лечењу и рехабилитацији у вили „Бота” налази 22 малишана са пратиоцима.

– С обзиром да је тек рано пролеће и време неће бити увек погодно да деца буду напољу, ова донација ће им много значити, уместо да само гледају у телефоне, то време које бораве у објекту, уз васпитачице, а сада и телевизор и гледање неких едукативнијих емисија, провешће корисније – рекла је др Видановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =