Фолклораши из целе Србије у Читлуку 6. јула

Друштво Култура

Село Читлук код Сокобање следећег викенда биће место окупљања фолклораша из целе Србије. У суботу, 6. јула, у сеоском Дому културе одржаће се девета по реду Смотра фолклора „Читлук 2024”. Овај догађај који сваке године посебно оживи село 14 километара удаљено од центра општине, организује тамошње Кулутно-уметничко друштво „Младост”.

Окупљање учесника планирано је за 14 часова, а од 17.30 фолклораши ће продефиловати сеоским улицама, што даје посебну драж овом догађају. Према најави организатора, наступи ансамбала почеће у 18 часова.

Из КУД-а Младост позвали су све љубитеље фолклора да тог дана присуствују и проведу дан уживајући у природи села и кореографији учесника. Пријава учесника отворена је до недеље 30. јуна, а заинтересовани се могу пријавити и телефонским путем (0600839572).

До села Читлук стиже се путем који води ка Књажевцу, а код Рудника мрког угља „Соко”, одмах након моста је скретање улево које води до центра села где ће се одржати манифестација.

Ова смотра прошле године окупила је преко 450 фолклораша из 18 културно-уметничких друштава, а њено организовање подржала је и Општина Сокобања.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: архива; К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =