EPS i Šarbanovac najuspešniji na drugom „Sesalačkom kotliću”

Kultura

Druga po redu manifestacija „Sesalački kotlić” održana je u subotu na izletištu kod Sesalačke pećine u organizaciji UG „Sesalačka pećina”. Trideset tri ekipe se ove godine nadmetalo u dve kategorije, u pripremanju gulaša od divljači i gulaša od mesa domaćih životinja.

Prema odluci stručnog žirija, prvo mestu u kategoriji pripremanja gulaša od mesa domaćih životinja zauzela je ekipa EPS iz Sokobanje, druga je bila ekipa mesne zajednice Mužinac, na trećem mestu našla se ekipa Vesele žene iz Sokobanje, a četvrta je bila ekipa mesne zajednice Trubarevac.

‒ Nismo očekivali pobedu, sve ekipe su bile odlične, žiri nije imao lak zadatak. Naš cilj je bio da se dobro zabavimo. Prvi put učestvujemo, organizacija je sjajna i sigurno ćemo doći i naredne godine ‒ kaže Goran Marković iz ekipe EPS.

 

U kategoriji pripremanja mesa od divljači prvo mesto zauzela je ekipa mesne zajednice Šarbanovac, na drugom mestu našla se ekipa Gas oil iz Milušinca , treća je bila ekipa iz Vrmdže, a četvrta ekipa mesne zajednice Vrbovac.

‒ Mi smo koristili tajni recept i uspeli smo da pobedimo iako je konkurencija bila veoma jaka ‒ kaže Ivan Stanojević, član ekipe MZ Šarbanovac.

Ekipa EPS-a

« od 12 »

U okviru zabavnog dela programa nastupili su sokobanjski KUD-ovi „Soko”, Mladost”, „Slemen” i „Borac”, kao i „Podgorac” iz istoimenog boljevačkog sela, zatim plesni klub „Bum 018” iz Niša, pevačka grupa „Srpski božur” i trubački orkestar iz Knjaževca.

Manifestaciju je i ove godine podržala opština Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 4 =