Sokobanja

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Сокобања

Друштво Здравље

На основу резултата анализе бриса 27-оро тестираних особа, вирус корона у петак, 7. августа, потврђен је код још четири особе из општине Сокобања. Јуче, 10. августа, стигли су резултати бриса једанаесторо тестираних особа, од којих је само једна позитивна. Последњих дана смањује се број људи који се јављају у ковид амбуланту са симптомима крактеристичним за корону.

Нови резултати брисева људи који су узорковани и послати на анализу почетком ове недеље, стићи ће сутра. Оболели углавном имају блажу клиничку слику, налазе се у кућној изолацији а након 14 дана, поново се тестирају.

На подручју општине Сокобања и даље је на снази ванредна ситуација, која је уведена је 17. јула, али су због благог побољшања епидемиолошке ситуације неке мере ублажене 27.јула, пре свега отворен је поново Аква-парк.

Наравно и даље се, као свуда у свету, препоручује примена мера заштите, попут ношења заштитних маски, избегавања великих окупљања и држања прописане дистанце, јер се за сада једино на тај начин може спречити ширење заразе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =