Ekipa Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ sveukupni pobednik „Eko kvizaˮ

Društvo

Ekipa Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ iz Sokobanje pobednik je trećeg republičkog takmičenje „Eko kvizaˮ koji je pod sloganom „Prljavo ili čisto nije istoˮ održan 24. maja u Gornjem Milanovcu.

Tim sokobanjske osnovne škole koji je predvodio nastavnik Darko Pavlović bio je sastavljen od po jednog učenika od petog do osmog razreda: Luka Ilić, Sava Mladenović, Đorđe Mlađenović i Lazar Jakšić. Oni su se u finalu nadmetali sa vršnjacima iz Gornjeg Milanovca, Kruševca, Žablja i Lapova. Sokobanja će kao sveukupni pobednik kviza biti organizator narednog, četvrtog republičkog takmičenja.

Ove godine u Eko kvizu učestvovali su takmičari iz 20 gradova i opština i pre ovog finalnog, organizovana su četiri polufinalna republička takmičenja, jedno od njih bilo je održano u Sokobanji. Nastavnik Darko Pavlović, kapiten pobedničke ekipe kaže da je njegovoj ekipi bilo teže polufinalno takmičenje jer je konkurencija bila jača , tako da je pobednik određen tek u bražu a da su u finalu već nakon odigrane treće igre znali da su pobednici.

– Deca rado učestvuju u Eko kvizu koji je specifičan po tome što takmičari ne moraju biti najbolji odnosno odlični učenici ‒ ističe Pavlović.

Potrebno je da takmičari pored određenog znanja iz ekologije i reciklaže poseduju i spretnost i veštinu jer se takmiče i u reciklažnim igrama, kao što su ubacivanje čepova i gađanje praznih limenki lopticama od papira.

Eko kviz je autorski projekat tima zaposlenih u „Gradskoj čistoćiˮ na čelu sa Goranom Vasićem, referentom za ekološku edukaciju i informisanje u JKP „Gradska čistoćaˮ i predstavlja primer dobre saradnje između resornog ministarstva, lokalnih samouprava, javnih preduzeća, i obrazovovih ustanova. Ovo takmičenje je edukativnog ali i zabavnog karktera i ima za cilj podizanje nivoa ekološke svesti osnovaca i i usvajanje lepih i korisnih navika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + seventeen =