Екипа Основне школе „Митрополит Михаилоˮ свеукупни победник „Еко квизаˮ

Друштво

Екипа Основне школе „Митрополит Михаилоˮ из Сокобање победник је трећег републичког такмичење „Еко квизаˮ који је под слоганом „Прљаво или чисто није истоˮ одржан 24. маја у Горњем Милановцу.

Тим сокобањске основне школе који је предводио наставник Дарко Павловић био је састављен од по једног ученика од петог до осмог разреда: Лука Илић, Сава Младеновић, Ђорђе Млађеновић и Лазар Јакшић. Они су се у финалу надметали са вршњацима из Горњег Милановца, Крушевца, Жабља и Лапова. Сокобања ће као свеукупни победник квиза бити организатор наредног, четвртог републичког такмичења.

Ове године у Еко квизу учествовали су такмичари из 20 градова и општина и пре овог финалног, организована су четири полуфинална републичка такмичења, једно од њих било је одржано у Сокобањи. Наставник Дарко Павловић, капитен победничке екипе каже да је његовој екипи било теже полуфинално такмичење јер је конкуренција била јача , тако да је победник одређен тек у бражу а да су у финалу већ након одигране треће игре знали да су победници.

– Деца радо учествују у Еко квизу који је специфичан по томе што такмичари не морају бити најбољи односно одлични ученици ‒ истиче Павловић.

Потребно је да такмичари поред одређеног знања из екологије и рециклаже поседују и спретност и вештину јер се такмиче и у рециклажним играма, као што су убацивање чепова и гађање празних лименки лоптицама од папира.

Еко квиз је ауторски пројекат тима запослених у „Градској чистоћиˮ на челу са Гораном Васићем, референтом за еколошку едукацију и информисање у ЈКП „Градска чистоћаˮ и представља пример добре сарадње између ресорног министарства, локалних самоуправа, јавних предузећа, и образовових установа. Ово такмичење је едукативног али и забавног карктера и има за циљ подизање нивоа еколошке свести основаца и и усвајање лепих и корисних навика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 8 =