Mužinac

Ekipa „Mužinacˮ skuvala najlepšu riblju čorbu

Društvo

Peti „Trubarevački kotlićˮ održan je juče na obali Bovanskog jezera u Trubarevcu. Prema odluci dvočlanog žirija u sastavu: Bojan Dimitrijević, kuvar iz Milušinca i Dragan Dimitrijević, kuvar iz Beograda, prvo mesto zauzela je ekipa „Mužinacˮ, drugo ekipa „Topalovićˮ i treće ekipa „Vila Bovanˮ. Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su medalje i pehari, a ostali učesnici su dobili zahvalnice.

Ove godine bilo je 13 ekipa koje su se nadmetale u pripremanju riblje čorbe. Bratislav Marković, predsednik MZ Trubarevac, kaže da se ove godine takmičilo nešto manje ekipa jer je manifestacija organizovana u toku radnog dana, ali da je i pored toga konkurencija bila ozbiljna i da je žiriju trebalo prilično vremena da odluči ko je najbolji.

Drugo mesto zauzela je ekipa „Topalovićˮ
Kotlić
Treće mesto zauzela je ekipa „Vila Bovanˮ

Organizator manifestacije je MZ Trubarevac uz podršku opštine Sokobanja. Predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić kaže da lokalna samouprava rado podržava sve ovakve manifestacije i daje svoj maksimalni doprinos kada je organizacija istih u pitanju i da će tako nastaviti i ubuduće da podržava sve slične događaje od značaja koje organizuju mesne zajednice u našoj opštini.

– Ovo je jedna od manifestacija koja živi već petu godinu i nadamo se da će prerasti u nešto mnogo veće isto kao ‘Sesalački kotlić’, koji će biti u subotu i koji ćemo takođe posetiti i čiju organizaciju podržavamo. I danas smo ovde da ispoštujemo sve ljude koji su prisutni jer tu nisu samo ljudi iz Sokobanje nego i iz okolnih mesta: Aleksinca, Niša i Knjaževca – rekao je Nikolić.

Kao i ranijih godina, pored ukusne riblje čorbe posetioci ove manifestacije mogli su na obali Bovanskog jezera da uživaju i u dobrom provodu, čitavog dana.

Kotlić

Na naslovnoj fotografiji članovi pobedničke ekipe „Mužinacˮ.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =