Mužinac

Екипа „Мужинацˮ скувала најлепшу рибљу чорбу

Друштво

Пети „Трубаревачки котлићˮ одржан је јуче на обали Бованског језера у Трубаревцу. Према одлуци двочланог жирија у саставу: Бојан Димитријевић, кувар из Милушинца и Драган Димитријевић, кувар из Београда, прво место заузела је екипа „Мужинацˮ, друго екипа „Топаловићˮ и треће екипа „Вила Бованˮ. За три првопласиране екипе обезбеђене су медаље и пехари, а остали учесници су добили захвалнице.

Ове године било је 13 екипа које су се надметале у припремању рибље чорбе. Братислав Марковић, председник МЗ Трубаревац, каже да се ове године такмичило нешто мање екипа јер је манифестација организована у току радног дана, али да је и поред тога конкуренција била озбиљна и да је жирију требало прилично времена да одлучи ко је најбољи.

Друго место заузела је екипа „Топаловићˮ
Kotlić
Треће место заузела је екипа „Вила Бованˮ

Организатор манифестације је МЗ Трубаревац уз подршку општине Сокобања. Председник општине Сокобања Миодраг Николић каже да локална самоуправа радо подржава све овакве манифестације и даје свој максимални допринос када је организација истих у питању и да ће тако наставити и убудуће да подржава све сличне догађаје од значаја које организују месне заједнице у нашој општини.

– Ово је једна од манифестација која живи већ пету годину и надамо се да ће прерасти у нешто много веће исто као ‘Сесалачки котлић’, који ће бити у суботу и који ћемо такође посетити и чију организацију подржавамо. И данас смо овде да испоштујемо све људе који су присутни јер ту нису само људи из Сокобање него и из околних места: Алексинца, Ниша и Књажевца – рекао је Николић.

Као и ранијих година, поред укусне рибље чорбе посетиоци ове манифестације могли су на обали Бованског језера да уживају и у добром проводу, читавог дана.

Kotlić

На насловној фотографији чланови победничке екипе „Мужинацˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − four =