Vrtić

E-vrtić i u Sokobanji

Društvo

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da svojim građanima omoguće podnošenje elektronskih prijava deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem (usluga poznata kao „e-vrtić”).

Usluga „eVrtić“ je dostupna na Portalu eUprava od maja 2016. godine i koriste je građani u 17 gradova i opština (Beograd, Novi Sad, Šabac, Sremska Mitrovica, Inđija, Smederevo, Kragujevac, Kikinda, Svilajnac, Beočin, Vršac, Zrenjanin, Sombor, Jagodina, Kruševac, Irig, Žabalj). Do sada je na taj način podneto preko 48.000 elektronskih prijava, za koje roditelji nisu dostavljali dodatnu dokumentaciju. Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština širom Srbije.

Vrtić

Imajući u vidu da je sokobanjska predškolska ustanova izrazila želju i spremnost da pruži građanima navedenu uslugu, Kancelarija za Informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Kabinetom predsednika Vlade pripremila je paket podrške predškolskim ustanovama i lokalnim samoupravama radi promocije.

̶ Cilj je da informišemo roditelje i da im predočimo koje su prednosti elektronske usluge, prvenstveno za njih, a takođe i za zaposlene u predškolskoj ustanovi. Do sada su morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac ̶ poručuju iz Kancelarije za informcione tehnologije i elektronsku upravu.

Paket podrške podrazumeva gotove Vesti/Informacije koje treba sprovesti u narednom periodu u skladu sa utvrđenim aktivnostima, kao i vizuelna rešenja promotivnog materijala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 6 =