Дванаести „Маратон жељаˮ масовнији него прошле године

Друштво

Дванаеста по реду манифестација „Маратон жељаˮ, коју организује Туристичка орагнизација Сокобање одржана је у суботу. Ова манифестација је по много чему је јединствена у Србији и региону. Она има за циљ да повеже све локалитете на територији Сокобање за које се у народу верује да испуњавају жеље, а који се налазе у најлепшим амбијентима сокобањске котлине.

‒ Циљ манифестације био да учесници обиђу „Дрво жељаˮ у парку Бањица, „Богородицу у стениˮ, у близини излетишта Лептерија, извор Рујник у подножју Сокограда и Грудоњске воденице и овере купоне на сваком пункту, чиме стичу право учешћа у великој наградној игри. Путања којом се учесници крећу је обележена стрелицама, а инструктори на поменутим локацијама упућују учеснике у детаље и дају им смернице на путу до остварења њихових жеља.И оно што је најбитније да на свакој од локација замисле жељуˮ ‒ каже Милена Миленковић из Туристичке организације Сокобања.

У вечерњим часовима у амфитеатру испред музеја организовано је извлачење награда које је обезбедила Туристичка организација Сокобања уз помоћ пријатеља манифестације. Међу наградама било је викенда за двоје у Сокобањи, вечера у неким од сокобањских ресторана а главна награда је била, седам дана у Сокобањи коју је обезбедио организатор. Највише среће имала је Милена Гојић из Новог Сада.

Једна од учесника била је и Милица Ћулум из Суботице.

‒ Ја сам први пут у Сокобањи, и кроз учешће на „Маратону жељаˮ обишла сам нека прелепа места у Сокобањи. Иначе сам члан ПД „Спартакˮ из Суботице и волим природу и шетњу. Свиђа ми се манифестација јер, поред тога што имате прилику да боље упознате природу Сокобање ви можете и да замислите своје скривене жеље са надом да ће вам се испунити ‒ каже Милица Ћулум.

Orientation: 1

Након доделе медаља сви присутни су имали прилику да уживају у музичко-поетском кабареу „У рану зоруˮ. Ове године учешће у манифестацији узело је преко 400 људи а, вероватно,најмлађе учеснице од како се манифестација организује биле су, шестомесечне Марта и Мина из Смедерева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + seventeen =