Dvanaesti „Maraton željaˮ masovniji nego prošle godine

Društvo

Dvanaesta po redu manifestacija „Maraton željaˮ, koju organizuje Turistička oragnizacija Sokobanje održana je u subotu. Ova manifestacija je po mnogo čemu je jedinstvena u Srbiji i regionu. Ona ima za cilj da poveže sve lokalitete na teritoriji Sokobanje za koje se u narodu veruje da ispunjavaju želje, a koji se nalaze u najlepšim ambijentima sokobanjske kotline.

‒ Cilj manifestacije bio da učesnici obiđu „Drvo željaˮ u parku Banjica, „Bogorodicu u steniˮ, u blizini izletišta Lepterija, izvor Rujnik u podnožju Sokograda i Grudonjske vodenice i overe kupone na svakom punktu, čime stiču pravo učešća u velikoj nagradnoj igri. Putanja kojom se učesnici kreću je obeležena strelicama, a instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja.I ono što je najbitnije da na svakoj od lokacija zamisle željuˮ ‒ kaže Milena Milenković iz Turističke organizacije Sokobanja.

U večernjim časovima u amfiteatru ispred muzeja organizovano je izvlačenje nagrada koje je obezbedila Turistička organizacija Sokobanja uz pomoć prijatelja manifestacije. Među nagradama bilo je vikenda za dvoje u Sokobanji, večera u nekim od sokobanjskih restorana a glavna nagrada je bila, sedam dana u Sokobanji koju je obezbedio organizator. Najviše sreće imala je Milena Gojić iz Novog Sada.

Jedna od učesnika bila je i Milica Ćulum iz Subotice.

‒ Ja sam prvi put u Sokobanji, i kroz učešće na „Maratonu željaˮ obišla sam neka prelepa mesta u Sokobanji. Inače sam član PD „Spartakˮ iz Subotice i volim prirodu i šetnju. Sviđa mi se manifestacija jer, pored toga što imate priliku da bolje upoznate prirodu Sokobanje vi možete i da zamislite svoje skrivene želje sa nadom da će vam se ispuniti ‒ kaže Milica Ćulum.

Nakon dodele medalja svi prisutni su imali priliku da uživaju u muzičko-poetskom kabareu „U ranu zoruˮ. Ove godine učešće u manifestaciji uzelo je preko 400 ljudi a, verovatno,najmlađe učesnice od kako se manifestacija organizuje bile su, šestomesečne Marta i Mina iz Smedereva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 4 =