Penjački-festival-Vrmdža

Државно првенство у тежинском пењању и Пењачки фестивал у Врмџи

Друштво Туризам

Државном првенству у тежинском пењању, и Climbing fest (Пењачки фестивал) биће одржани у Врмџи у исто време, односно 12. и 13. септембра. Организатор државног првенства је Комисија за спортско пењање при Планинарском савезу Србије и Планинарско алпинистичко експедицијски клуб (ПАЕК) „Ниш”. Суорганизатор и домаћин такмичења је Мeсна заједница Врмџа.

Проф. др Даниел Станковић уз помоћ домаћина такмичења МЗ Врмџа, као и Факултета спорта и физичког васпитања из Ниша, организатор је Пењачког фестивала.

Пријава за такмичење врши се на лицу места. Првог дана за време квалификација пење се 17 смерова. Најбољих 8 такмичара иде у финале. Другог дана финалисти пењу 3 финална смера. На смеровима који су одређени за такмичење предност имају такмичари и могу се пењати у оквиру фестивала само ако нико од такмичара не чека да их пење. За учеснике фестивала не постоји временско ограничење. Учесници фестивала, као и такмичари, уписују предлог оцена за све смерове које попну на листе које враћају на крају, како би организатор најреалније оценио смерове извукавши средњу оцену. У пењалишту је за државно првенство обезбеђено 20, док је за фестивал обезбеђено 50 смерова

Такмичење је отвореног типа за стране држављане, док је за домаће такмичаре обавезно поседовање лиценце (оверена маркица ПСС за 2020, звање минимум спортски пењач приправник, лекарски преглед и такмичарска књижица). Клубови пријавом такмичара гарантују да такмичар има све наведене услове.

Такмичари које се пријављују индивидуално обавезни су да при пријави на такмичењу поднесу тражену документацију.

Сви такмичари су дужни да потпишу изјаву да се такмиче на сопствену одговорност. За малолетна лица изјаву потписују родитељи. Због пандемије изазване вирусом ковид-19 потписиваће се и изјава о непостојању контакта са зараженом особама у последњих 10 дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =