„Дан пешачења” и у Сокобањи

Друштво

Национална акција и кампања „Дан пешачења”, у организацији Планинарског савеза Србије, биће одржана 12. септембра под слоганом „Србија хода – За корак ближе здрављу!”. Овогодишња акција, у коју ће бити укључено више од 100 клубова, одвијаће се паралелно готово у целој Србији.

На подручју општине Сокобања, организатор акције је Планинарски клуб „Озрен”. Прошлогодишња акција је окупила око 17.200 људи у 62 градa и општина који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи. Овогодишња акција је антипандемијског карактера. Циљ је промоција здравог начина живота кроз пешачење и активности у вези са природом, као најбоље превентиве.

– Желимо да упутимо позив јавности Србије да се тог дана покрене и хода, небитно да ли се препешачи 100 метара или цела предвиђена стаза. У ствари, желимо да се пешачење претвори у стварно добру навику која има огроман значај за физичко и ментално здравље наших суграђана, а посебно у борби за јачање имунитета. ‘Дан пешачења’ је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост ходања и дружења, али и активног и здравог начина живота који утиче на психофизичко здравље и имунитет – поручују из Планинарског савеза Србије.

Због специфичности узрокованих пандемијом, Планинарски савез Србије ће овогодишњу акцију реализовати на посебан начин. Уместо масовног окупљања и поласка на пешачење, учесницима ће у току наредних дана бити предочене руте, односно трасе којима може да се пешачи. Чланови Планинарског савеза Србије ће на самим стазама бити присутни као логистичка подршка. На овај начин биће испоштовано правило социјалног дистанцирања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − fifteen =