Дан Отворених врата у Средњој школи „Бранислав Нушић”

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” организовала је јуче дан „Отворених врата” за ученике осмог разреда сокобањске основне школе. Тим за промоцију школе представио је осмацима образовне профиле и одговарао на питања малих матураната. Према речима директорке средње школе Ане Милићевић, интересовање је било добро као и сваке године.

− У другој половини маја на крају школске године наша школа и симболично и суштински отвори врата за ученике Основне школе „Митрополит Михаило”. Тог дана им презентујемо наше образовне профиле и шта је то што школа нуди, не само  у оквирима предмета него и неке додатне активности као што је учествовање у пројектима и слично. Осмаци имају могућност да у директном контакту и са својим вршњацима ученицима и са нама професорима, можда сазнају нешто више и добију неку додатну информацију и ја верујем да ће велики број њих наћи себе негде међу нашим образовним профилима − рекла је Милићевић.

Према плану које је одобрило Министарство просвете и ове године биће уписано четири одељења. Три одељења четворогодишњег трајања: гимназија општи смер, физитерапеутски техничар и туристички техничар и једно комбиновано одељење кувар-конобар на трогодишњем школовању.

− Додала бих нешто врло битно. Генерација која сада уписује средњу школу, вероватно ће полагати државну матуру јер ће то за неколико година заживети и зато је врло битно да размисле о свом следећем кораку након завршетка средње школе, односно да ли планирају да наставе школовање и упишу факултете или не и да се на основу тога определе за опште образовање или средње стручно – додала је Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + seven =