Dan Otvorenih vrata u Srednjoj školi „Branislav Nušić”

Društvo

Srednja škola „Branislav Nušić” organizovala je juče dan „Otvorenih vrata” za učenike osmog razreda sokobanjske osnovne škole. Tim za promociju škole predstavio je osmacima obrazovne profile i odgovarao na pitanja malih maturanata. Prema rečima direktorke srednje škole Ane Milićević, interesovanje je bilo dobro kao i svake godine.

− U drugoj polovini maja na kraju školske godine naša škola i simbolično i suštinski otvori vrata za učenike Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”. Tog dana im prezentujemo naše obrazovne profile i šta je to što škola nudi, ne samo  u okvirima predmeta nego i neke dodatne aktivnosti kao što je učestvovanje u projektima i slično. Osmaci imaju mogućnost da u direktnom kontaktu i sa svojim vršnjacima učenicima i sa nama profesorima, možda saznaju nešto više i dobiju neku dodatnu informaciju i ja verujem da će veliki broj njih naći sebe negde među našim obrazovnim profilima − rekla je Milićević.

Prema planu koje je odobrilo Ministarstvo prosvete i ove godine biće upisano četiri odeljenja. Tri odeljenja četvorogodišnjeg trajanja: gimnazija opšti smer, fiziterapeutski tehničar i turistički tehničar i jedno kombinovano odeljenje kuvar-konobar na trogodišnjem školovanju.

− Dodala bih nešto vrlo bitno. Generacija koja sada upisuje srednju školu, verovatno će polagati državnu maturu jer će to za nekoliko godina zaživeti i zato je vrlo bitno da razmisle o svom sledećem koraku nakon završetka srednje škole, odnosno da li planiraju da nastave školovanje i upišu fakultete ili ne i da se na osnovu toga opredele za opšte obrazovanje ili srednje stručno – dodala je Milićević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + 17 =