Чишћење корита реке „Моравице”

Друштво

Општина Сокобања у сарадњи са ЈВП „Србијаводе” почела је са сређивањем корита реке Моравице, које није чишћено дуже од две деценије. Радове изводи Грађевинска фирма „Ерозија” из Ниша.

 

− С обзиром да смо прошле недеље кренули са сређивањем око Бованског језера желимо да средимо све наше водотокове. Управо се чисти корито реке Моравице која је водоток другог реда. Планирамо да до краја ове године очистимо део водотока од хотела „Сунце” до „Сокотерми” а следеће године ћемо наставити даље. Чисти се корито, које није чишћено више од 20 година и желимо да коначно и овај део  кроз саму Сокобању добије ново рухо а временом ћемо гледати и да реновирамо бедеме, средимо мостове, како већ и заслужује овај део Сокобање − рекао је председник општине Миодраг Николић.

Мирослав Цветковић из Грађевнске фирме „Ерозија” која изводи поменуте радове, каже да се тренутно чисти лева обала тока а да је следећа фаза чишћење речног тока. Према његовим речима чишћење корита Моравице је пре свега врло битно јер се на тај начин повећава његова пропусна моћ у циљу превенције од поплава и непогода. Он додаје да су радови тек почели али да се одвијају према унапред предвиђеној динамици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =