Banjski drum

Бањски друм кроз Алексинац: Улица се гради, али и обилазница

Друштво

Једно од важних питања за долазак туриста у Сокобању је и путна инфраструктура. Овог лета радило се на њеном побољшању, због чега је многим путницима путовање било још неугодније. Нарочито је напорно проћи кроз део Алексинаца, Улица Леле Поповић, где у највеће теку радови на изградњи коловоза и тротоара. Тим путем приликом доласка у Сокобању прошао је и први човек Јавног предузећа „Путева Србије” Зоран Дробњак.

‒ Прошао сам кроз Алексинац и дошао у Сокобању и прошао једном улицом коју ‘Путеви Србије’ финансирају. Та улица је дугачка око 2,1 километар, ту туристи пролазе до Сокобање. Сада, када се уради та улица брже ће се долазити до Сокобање – објаснио је Дробњак уз шаљиву опаску да је у Бању стигао преко Алексиначког Рудника, где је изашао на петљу.

Дробњак је прокоментарисао и нашу опаску да можда радове успорава њихово неслагање са „Електропривредом Србије”, када су у питању стубови који се налазе на средини тротоара у једном делу алексиначке улице.

‒ Јуче смо се договорили. Ми имамо лепо сарадњу са ‘Електропривредом Србије’ и биће готова улица. Што се тиче Сокобање, ми већ радимо овде две улице. Договор је да урадимо још три-четири улице, од отприлике неких 1,4 километара. Ти радови биће завршени до краја октобра ‒ обелоданио је директор „Путева Србије” активности које се очекују у наредном периоду.

Banjski drum

Дробњак је потврдио најаву министра Стефановића да ће се радити обилазница Алексинац и да ће сви туристи који се жале да им је тешко да прођу ових 30 километара то моћи да ураде брже ако не пролазе кроз тај град. А о томе којом динамиком ће се градити обилазница и петља на ауто-путу најодговорнији човек „Путева Србије” поручује:

‒ Реална је, неће то бити дугачка обилазница, четири-пет километара. Да зимус урадимо тај пројекат и да видимо да урадимо следеће године или најкасније до 2021. године. Гледаћемо што пре да то урадимо, да што више туриста дође – каже Дробњак, али без јасног става о петљи која би требало да се гради код Рутевца.

 

1 thoughts on “Бањски друм кроз Алексинац: Улица се гради, али и обилазница

  1. “Ne mozete vi skupiti para koliko mi mozemo da odugovlacimo radove na putu” ili tako nekako!!
    Mi smo turisti iz Beograda i prosle godine se radilo i ove godine se rad 2km istog puta!!! Ima li kraja ili ce pare nestati pre kraja! Ili cete se skinuti sa grbace ovog naroda ili da vas narod skida!! Birajte!! Bogami je prekipelo!!! Drugarski pozdrav uz drugarski savet!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eleven =