Sokobanja domaćin Evropskog prvenstva mažoretkinja?

Društvo

Da li će sokobanjskom promenadom prodefilovati najbolje mažoretkinje iz Evrope, znaće se kada Upravni odbor Evropske mažoret asocijacije donese odluku u kom gradu će se održati ovogodišnje Evropsko prvenstvo u mažuro plesu. Pored Srbije, odnosno Sokobanje, šansu da budu domaćini ovogodišnjeg takmičenja imaju još Široki Brijeg u Bosni i Hercegovini i Jaromjerž u Češkoj.

Tim povodom delegacija Evropske mažoret asocijacije, predvođene predsednikom Alenom Šćuricem, početkom sedmice posetila je Sokobanju i sastala se sa predsednikom opštine Isidorom Krstićem i direktorom Turističke organizacije Sokobanja Ljubinkom Milenkovićem. Iako trenutno nema raspoloživih kapaciteta, delegacija je bila zadovoljna velikim interesovanjem Banjčana i njihovom spremnošću da ispune sve uslove organizacije kada je reč o mažuro prvenstvu.

Ukoliko bude izabrana u selekciji tri grada, Sokobanja će biti domaćin prvog Evropskog prvenstva mažoretkinja u Srbiji i jubilarnog dvadesetog takmičenja u Evropi.

Inače, iako ovaj ples nije preterano popularan u našoj zemlji, Belocrkvanske mažoretkinje odbranile su zlato u kategoriji šou na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, dok su sonćanske mažoretkinje trijumfovale u kategoriji kadeta na istom prvenstvu, održanom u Laškom u Sloveniji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + twenty =