Sa Sajma “Idemo svi na Vrelo”

Ekonomija

Sokobanja se predstavila i na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je, po rečima direktora Turističke organizacije Sokobanja, najveći regionalni sajam u Evropi. Sajmovi u Sofiji, Solunu, Skoplju i Zagrebu su, smatra on, sajamski patuljci u odnosu na beogradski.

‒ Kompletnu ponudu predstavili smo pod geslom “Idemo svi na Vrelo” jer kampanja pod tim imenom će se sprovoditi tokom cele godine zbog toga što Sokobanja dobija novu letnju pozornicu ‘Vrelo’. Svi događaji, sve manifestacije dešavaće se na ovom najmodernijem objektu ove vrste u našoj zemlji koji je urađen i izgrađen u skladu sa evropskim standardima uz podršku našeg resornog ministarstva koje je kofinansiralo izgradnju. Pored ove letnje pozornice i događaja koji će dobiti potpuno drugačiju dimenziju, postoje i novi objekti sa novim sadržajima. Prošle godine otvoren je i novi hotel “Nataly Spa”, a na pomolu su i nove investicije. Očekuje se završetak igradnje hotela “Sunce” što će zaista unaprediti, ne samo smeštajne kapacitete, nego i spa i velnes turizam u banji između Ozrena i Rtnja. Prema nekom bukingu, prema broju objekata u Sokobanji u kojima mogu da se realizuju vaučeri ministarstva, mi i ove godine očekujemo rast, iako je po turističkom prometu prošla godina bila rekordna – kaže Ljubinko Milenković.

Na prvom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu održanom pre 40 godina nastupile su samo četiri turističke organizacije. Iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada i Sokobanje. Svih 40 godina, Sokobanja je preko svojih organizacija, kako god se one tokom četiri decenije zvale (Turistički savez, Organizacija za turizam, kulturu i sport, Organizacija za turizam i kulturu i danas Turistička organizacija Sokobanja), prisutna na ovoj velikoj turističkoj manifestaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − nine =