„Закасотинаˮ бесплатно пред Сокобањцима

Друштво Култура

У оквиру Бањског културног лета публика у Сокобањи имаће прилику да погледа и монодраму „Закасотинаˮ у извођењу глумца Драгана Боже Марјановића. Ова представа на програму је у понедељак, 8. јула, од 21 сат на Летњој позорници „Врелоˮ.

Комичар који је популарност стекао комадима „Ја, Алексаˮ и „Сам против НАТОˮ, овога пута у Сокобању доноси причу о Милету Султану, који после доста година момковања одлучује да се ожени и испуни жељу својих родитеља.

– Али прва брачна ноћ која ће уследити показује да то неће ићи баш лако. Шта се догодило и како је страдао Миле Султан у току прве брачне ноћи погледајте у овој несвакидашњој причи о менталитету и обичајима нашег народа – наводи се у опису представе.

Прича о „Закасотиниˮ, у складу са Марјановићевим хумором, испричана је на јужњачком дијалекту. Он потписује режију, а рађена је по тексту Миодрага Трајковића.

Драган Божа Марјановић на репертоару има 12 драма, међу којима су и „Повраћај из Хагˮ, „Перверзије у Чикагуˮ, „Свемогућа мисијаˮ, „Сува крпа на дну мораˮ и све су на дијалекту.

Сокобањска публика Марјановићеву „Закасотинуˮ моћи ће да погледа бесплатно.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − four =