За викенд одржано државно такмичење из физике у Сокобањи

Друштво

Државно такмичење из физике за ученике основних школа 42. по реду,у организацији Друштва физичара Србије, одржано је протеклог викенда у у Сокобањи. Укупно 380 најбољих младих физичара из школа широм читаве Србије такмичило у просторијама основне школе „Митрополит Михаило”, а најбољима су јуче додељене дипломе у хали школе. Поред ученика, дипломе су додељене и наставницима. Братислав Обрадовић, председник Друштва физичара Србије, каже да је то пракса коју су увели последњих година јер се на тај начин одаје признање и наставницима за рад који су уложили спремајући ученике за такмичења.

 DSC3253
 DSC3278
 DSC3289
 DSC3277
 DSC3270
 DSC3267
 DSC3239
Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 640
Orientation: 1

− На основу нашег искуства, неће се сви ови млади људи бавити искључиво физиком која се као наука изучава на Природно математичком факултету већ и примењеном физиком која је заступљена на свим техничким факултетима попут Електротехничког, Електронско и Машинског − рекао је Обрадовић.

Он је истако да је Сокобања изабрана да се одржи ово такмичење из више разлога. Поред тога што је предивна локација она испуњава све услове да се и у овим тешким околностима, када је епидемиолошка ситуација у питању, такмичење организује потпуно безбедно и на најбољии начин.

Иначе, ученици и наставници су били смештени у хотелу „Бањица” у коме се већ дужи низ година успешно одржава Зимски камп физике, а ове године у истом хотелу по први пут биће одржан и Летњи камп физике у периоду од 7.до 14. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =