Успешна полагања за ученичка звања у Карате клубу „Озрен-Сокотоп”

Друштво Спорт

Једанаесторо деце Карате клуба ,,Озрен Сокотоп” полагало је у среду за ученичка звања до плавог појаса. Сви кандидати су успешно положили испите за виша звања. Полагали су за жути, наранџасти и зелени појас.

У Карате клубу ,,Озрен Сокотоп” полагање за ученичка звања организује се традиционално до два пута годишње. Клуб има лиценциране испитиваче, што је обавеза коју је прописао Карате савез Србије. У почетку је генерална секретарка клуба Ивана Занфировић, као лиценцирани испитивач оцењивала кандидате, а последње три године кандидате до плавог појаса оцењује тренер Саша Даниловић. Када клуб нема лиценциране испитиваче, Карате савез Србије шаље најближе испитиваче како би се организовало полагање, објашњава генерална секретарка клуба Ивана Занфировић.

– Имамо среће да имамо лиценцираног испитивача у клубу, а кандидате до плавог појаса. За већа звања полагање је сложеније. Кандидати ‘Озрен Сокотопа’ иду на летњи или зимски камп или неко колективно полагање које се одржава у присуству председника Карате савеза уже Србије и Карате савеза Србије, дакле испитна комисија је сложенија јер су и звања виша и озбиљнија – истакла је Занфировић.

Ивана је изразила задовољство радом чланова клуба, похваливши их за труд у протеклом периоду.

– Морам да кажем да смо задовољни њиховим радом у последњих седам месеци, колико је прошло од последњег полагања за ученичка звања. Углавном су сви редовни на тренинзима, тако да напредак није изостао. Ја им овом приликом честитам и надам се још бољем напретку до следећег полагања – додала је она.

Већ од следећег тренинга каратисти ,,Озрен Сокотопа” крећу са припремама за нову такмичарску сезону. Поједина такмичења су, како сазнајемо у клубу, већ одржана. Занфировић каже да „Озрен Сокотоп” још није учествовао на такмичењима ове године.

– Обично крећемо са такмичењима од средине до краја фебруара јер спортски клубови конкуришу за буџетска средства Општине, па до реализације клуб није у финансијској ситуацији да учествује на било којој спортској манифестацији, односно турниру – каже Ивана Занфировић.

Да подсетимо, КК ,,Озрен Сокотоп” је прошлу такмичарску сезону завршио са одличним резултатима, освојивши значајна признања, а млада талентована каратисткиња, Ивана Павловић проглашена је за најбољу спортисткињу у 2023. години. Спортски Савез општине Сокобања је ,,Озрен Сокотопу” доделио и признање за најбољег спортског радника, као и за младе наде.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 5 =