Успешна година јубилеја: Сокобањски каратисти на Купу Србије

Друштво Спорт

У години када обележавају три деценије клуба „Озрен Сокотоп” сокобањски каратисти нижу успехе и победе на такмичењима широм наше земље. Да се у сокобањском карате тиму налазе искрени заљубљеници у овај спорт показује мноштво медаља и радост са којима се оне доносе у Сокобању. Ни два турнира у једном дану нису препрека да се суоче са супарничким клубовима и покажу своје вештине.

Oвог пролећа истог дана учестовали су на турниру у Рашкој и на Купу Централне Србије. И на једном и на другом изборили су одличне резултате, али и пласман за републичко такмичење.

– Клуб у Рашкој славио је 40 година постојања, прославили су један јако леп јубилеј и ми смо их испоштовали, отишли на турнир, тако да смо донели и прегршт медаља. Истог дана одржао се и куп Централне Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре, тако да смо имали два такмичења у истом дану. У истој хали на различитим борилиштима су се такмичили старији такмичари, на остала три борилишта ови најмлађи. Тако да смо имали успехе и са Трофеја Рашке, али и са Купа Централне Србије где су медаље узеле Нина Драгутиновић и Ивана Павловић. Освојиле су бронзану и сребрну медаљу и аутоматски се квалификовале и за предстојећи Куп Србије – каже Ивана Занфировић, тренер и карате мајстор.

Троје сокобањских каратиста представљаће свог клуб на предстојећем такмичењу Купа Србије, које ће се о држати 18. маја. По речима Занфировићеве, следе клупска такмичења којима се посебно радују због веселе атмосфере.

– Очекује нас неколико турнира које организују клубови и знају да буду јако посећени и буде врло интересантно да се учествује на њима. Појаве се неки нови такмичари, буде некад много више такмичара у различитим категоријама, тако да и деца знају да боље одраде своје наступе на тим такмичењима. Ето и лепо време је дошло, па се и сви радујемо тим турнирима – наглашава наша саговорница.

Сокобањски карате клуб основан је 17. новембра 2004, а ове јесени и званично ће обележити тридесет година постојања.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић; „Озрен Сокотоп”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =