Уметнички спектакл – седам векова манастира Грачанице вечерас на позорници „Врелоˮ

Друштво Култура

Ансамбл „Венацˮ из Грачанице са кореодрамом „700ˮ у оквиру Бањског забавног лета, наступиће вечерас на Летњој позорници „Врелоˮ. Ова кореодрама је настала у славу седам векова манастира Грачаница и представљена је кроз народне игре са потпуно новим стилом. Представа почиње у 20 часова и 30 минута, улаз је слободан, а Љубинко Миленковић директор Туристичке организације Сокобања позива све мештане и туристе да присуствују овом спектаклу.

˗ На Великој сцени Летње позорнице „Врелоˮ вечерас ће бити приказан изузетан перформанс ансамбла „Венацˮ из Приштине, са привременим седиштем у Грачаници. У кореодрами играју, певају и глуме око сто учесника. Ово је један мултимедијалан спектакл који свако ко је у прилици треба да погледа ˗ рекао је Миленковић.

Кроз драмски приказ, песму и игру публици ће бити представљено седам векова манастира Грачаница од његове изградње средином четрнаестог века, преко велике сеобе и ратова до данас и то кроз призму обичног човека а за шта су инспирација били истинити догађаји.

Од оснивања до данас, „Венацˮ је један од културних амбасадора наше земље. Kрајњи циљ ансамбла јесте очување народног наслеђа, традиције, културе и фолклора са простора Kосова и Метохије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + five =