Удружење грађана СКАНУ организује манифестацију „Видовданска лозаˮ у Сокобањи

Друштво

Удружење грађана Српска краљевска академија научника и уметника СКАНУ из Београда најављује у Сокобањи манифестацију „Видовданска лозаˮ која ће се одржати у суботу, 22. јуна. Према достављеном саопштењу, скуп ће почети у 14 часова и 15 минута полагањем венаца на спомен-обележје Иви Андрићу испред хотела „Моравицаˮ. У саопштењу стоји да ће венце положити представници удружења СКАНУ, Општине и Специјалне болнице „Сокобањаˮ. Делегација ће обићи и Андрићеву спомен-собу, апартман 144 у којем је боравио, а од 15 часова је свечана седница удружења у Конгерсној сали хотела.

Организатори најављују да ће овом догађају присуствовати представници Бугарске академије БАСА, Америчке академије за Природне и друштвене науке за Европу, Удружења књижевника Србије, Удружења бораца Србије, Књижевних новина и неколико нишких и београдских универзитета.

У овом удружењу навода да њихово чланство чини 79 доктора наука и универзитетских радника из земље, 39 из иностранства и знатан број сарадника. Додају да ће овом приликом у своје редове примити нове чланове, поделити дипломе и признања најзаслужнијим појединцима и колективима Сокобање, региона и земље одакле долазе представници. Наводно, биће потписан и Меморандум о сарадњи са Америчком академијом, о којој нису достављени прецизније информације.

Према подацима са АПР-а, удружење СКАНУ регистровано је 2012. године, а као законски заступник наводи се Мирослав Болтрес.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + nineteen =