Удружења слепих и слабовидих на пријему код председника

Друштво

Председник општине Сокобања Миодраг Николић, јуче је примио 11 чланова удружења слепих и слабовидих из Ниша и Алексинца. Ова удружења чине и особе из Сокобање, Ражња и других општина из региона. Тема састанка је била Одељење за очне болести Специјалне болнице „Озренˮ, саопштила је прес служба сокобањске локалне самоуправе.

Чланови Удружења истакли су значај рада овог одељења, чије се седиште налази у објекту на истоименој локацији. На састанку је наведено да су искуства са лечењем и боравком у овом објекту окруженом благотворном природом и зеленим амбијентом, изузетно позитивна. Међутим, због утицаја разних фактора овај објекат се затвара на одређено време у току године. Корисници услуга након тога своје лечење остварују у централном објекту Специјалне болнице „Озренˮ.

Како истичу из удружења, пацијентима би у великој мери било од помоћи и значаја да се уведу резервације за боравак у овом објекту на „Очномˮ, као и да се унапред зна устаљени режим рада, односно да се годишње правовремено и транспарентно обавесте пацијенти и корисници о периодима током којих Одељење за очне болести неће бити у функцији на овој локацији.

Иако је Министарство здравља као оснивач надлежно за рад и активности Специјалне болнице „Озренˮ и самог Очног одељења, председник Николић је најавио да ће се обратити руководству ове болнице у вези са испуњењем ових захтева, а у циљу задовољења потреба и подизања нивоа здравствених услуга, стоји у поменутом Саопштењу стиглом на адресу наше редакције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − one =