Средња школа „Бранислав Нушић” негује сарадњу са школама у земљи и иностранству

Култура

Ученици и професори Средње школе „Бранислав Нушић” у претходном периоду учествовали су у многим активностима, као што су такмичења у кулинарству и то у оквиру две манифестације „Дани хлеба” у Пироту и „Пекарски дани” у Алексинцу, на којимa су екипе средњошколаца из Сокобање на најбољи начин представиле своју школу и знање које су у њој стекли.

Када су у питању спортске активности, ученици ове школе учествовали су на државном такмичењу у стоном тенису. Ана Милићевић, директорка школе истиче да средње образовање данас, поред стандардног образовања које се стиче у школи, тражи и доста оваквих активности.

– Потребно је да ученици изађу из својих учионица, да им се пружи прилика да своје знање практично примене, што ће им помоћи у њиховом даљем школовању и раду, а то уједно може бити и значајна ставка у њиховој биографији – истиче директорка Милићевић.

Сокобањски средњошколци недавно су боравили и у Темерину као гости својих вршњака из Средње школе „Лукијан Мушицки”, која је по образовним профилима веома слична са Средњом школом из Сокобање. Две школе потписале су протокол о сарадњи у оквиру кога су ученици и професори из Сокобање три дана боравили у овом граду на југу Бачке, обишли га, посетили школу, разменили искуства, а ученици и професори из Темерина, Сокобању ће посетити на пролеће. Поред ове, сокобањска средња школа има сталну сарадњу и са Правно-пословном школом из Ниша, Економском школом из Крања у Словенији, као и Економском школом из Софије у Бугарској.

– У нашим развојним плановима, једна од битних ставки јесте развијање сарадње са школама у земљи и иностранству, да бисмо разменили искуства и можда се срели са неким другачијим моделом рада, који ћемо, уколико је позитиван, радо усвојити и применити – истиче Милићевић и додаје да се нада да ће Средња школа „Бранислав Нушић” у наредном периоди проширити круг школа са којима сарађује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =