Škola

Средња школа „Бранислав Нушићˮ добија ново одељење

Друштво

У сокобањској средњој школи у наредном периоду биће оформљено ново одељење. Реч је о смеру физиотерапеут, а ово одељење имаће тридесет ђака. По речима председника општине и директорке школе, кадровску помоћ и опрему у школовању новог кадра добиће од Специјалне болнице „Сокобањаˮ.

– После 30 година коначно смо се ја и директорица средње школе Ана Милићевић изборили за једно ново одељење медицинске струке, за физиотерапеуте, које је стварно било преко потребно Сокобањи. Општина ће у наредне четири године, како будемо од септембра кренули са уписом, да опреми кабинете. Наравно, морамо се усклађивати са тржиштем, са профилима који су потребни и годинама смо се трудили да доведемо неке комерцијалније профиле у којим ће се школовати не само деца из Сокобање, него да дођу и деца са стране и да у наредном периоду уколико буде било потребе отворимо можда и више од једног одељења – каже Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Škola

По речима директорке школе, део опреме већ имају захваљујући чињеници да су у склопу средње школе раније постојали медицински смерови.

– Наравно с обзиром да се мењају времена и технологије, доћи ће и до набавке нове опреме. Циљ нам је да опремимо кабинет и у школи. Сокобања је туристичко место са развијеним здравственим туризмом и већ дуже време ми пратимо трендове у области туризма и угоститељства, а оно што је била потреба и више пута је постојао захтев према томе, јесте отварање одељења физиотерапеутских техничара. Ми смо ове године добили подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја – истакла је директорка школе Ана Милићевић.

Ученици новог смера праксу ће, како наводи директорка, обављати у Специјалној болници „Сокобањаˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 15 =