„Спортске игре младих” данас одржане у Сокобањи

Друштво Спорт

Сокобања је данас по четрти пут била домаћин „Спортских игара младих 2021”, каравана радости и пријатељства. Ова највећа манифестација аматерског спорта у Европи, која има за циљ промоцију здравог начина живота, у Србији се одржава осму годину заредом. Због кише и лошег времена отварање није обављено на Спортским теренима „Подина” како је било најављено, већ у спортској хали. Организатори су за мање од сат времена отварање пребацили у Спортску халу уз поштовање свих мера.

 

У плану је да се крајем јуна свечано отварање овогодишње сезоне Дунав осигурања „Спортске игре младих” уз један леп концерт, одржи управо у Сокобањи, а данашњу манифестацију свечано је отворио председник општине Сокобања Миодраг Николић.

− Велика ми је част и задовољство што смо данас домаћини „Спортских игара младих”. Циљ овакве једне манифестације је дружење и развој омладинског и јуниорског спорта чему тежимо свих ових година а сада смо уз помоћ организатора ове манифестације, подршку локалне самоуправе и спортских клубова и и успели да то изведемо. Ми ћемо се трудити да у наредном периоду још више улажемо у омладински спорт и уз помоћ оваквих манифестација младима укажемо на то да није битно победити него учествовати. Сврха је дружење и пре свега здравље деце јер су она будућност Србије − рекао је Николић.

Пламен радости и пријатељства запалиле су одбојкашице Мара Илић и Кристина Голубовић које су прошле године на Међудржавном првенству у Сарајеву освојиле сребрну медаљу.

Далиборка Делибашић пи-ар Дунав осигурања Спортских игара младих каже да овај караван веома радо долази у Сокобању јер су овде људи захваљујући туризму навикли да буду добри домаћини.

− Данас су у Сокобањи и деца из Зајечара, Прокупља, Ниша, Књажевца што је доказ да Сокобања има добру спортску инфраструктуру и да локална самоуправа доста улаже у спорт и младе, што значи да ће овај крај једног дана поред тога што је сјајна туристичка дестинација у Србији постати и озбиљан спортски центар − истакла је Делибашић.

Милош Крстић директор СРЦ „Подина” каже да је изузетна част што је Сокобања по четврти пут део овог каравана младости који је веома значајан за децу.

 DSC2727
 DSC2806
 DSC2800
 DSC2775
Aperture: 5
Camera: NIKON D7000
Iso: 800
Orientation: 1

− Имали смо временских неприлика тако да смо морали цело отварање за непуних сат времена да пребацимо у халу и уз поштовање свих мера направили овде једно прелепо отварање. Деца од првог разреда основне до првог разреда средње школе из Сокобање и околних градова, такмиче се у: одбојци, баскету(три на три), малом фудбалу, трка на 60 метара, а најмлађи, односно учесници од првог до четвртог разреда основне школе у познатој игри „Између две ватре” тако да смо покрили све узрасте . Нама је битно да су деце сигурна и задовољна и да са осмехом напуштају и завршавају игре − рекао је Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − one =