Mažoretkinje

Сокобањске мажореткиње на Државном првенству у Апатину

Друштво

Сокобањске мажореткиње учествоваће на Државном првенству у мажорет плесу које се одржава сутра, 1. јуна у Апатину. Девојке и девојчице из сокобањског тима такмичиће се са својим вршњакињама из Апатина, Беле Цркве, Шапца и Сонте. Мажореткиње из разних крајева наше земље најпре ће прошетати центром Апатина.

Mažoretkinje Свечано отварање манифестације заказано је за десет часова, након чега ће уследити такмичарски и ревијални део првенства. Након овог такмичења, сокобањске мажореткиње, наствиће са припрема за наступ на Европском првенству у мажорет плесу које ће бити одржано у Француској, крајем августа.

Да подсетимо, идеја о формирању сокобањског мажорет тима, јавила се прошле године након што је општина Сокобања успешно организовала Европско првенство у мажорет плесу.

Сокобањске мажореткиње, њих 35 вредно вежбају три пута недељно у сали Специјалне Болнице „Сокобања”. Тренинге воде Ана Кузмановић као главни тренер и Милица Филиповић и Јована Виденовић.Оне своје знање стичу викендом када бораве у Белој Цркви, а онда научено преносе полазницама у Сокобањи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + twenty =