sokobanja

„Сокобања без граница” – у понедељак концерт „Неверних беба”

Друштво Култура

Летњи камп за децу из дијаспоре под називом „Сокобања без граница” који финансира кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором, биће реализован у нашем месту од 30. јула до 6. августа.

Читав пројекат у самој Сокобањи биће реализован до децембра ове године у сарадњи са Културним центром Сокобања, Туристичком организацијом Сокобања, КУД „Соко” и Општином Сокобања. Посета учесника из Сокобање пријатељским културно-уметничким друштвима у региону и дијаспори предвиђена за другу половину септембра, сазнајемо од Далиборке Стевановић, директорке Културног центра Сокобања.

Овај пројекат има за циљ да српску дијаспору приближи матици, да саслуша њене предлоге и статегије и да у складу са тим, уколико се процени да је потребно, Република Србија направи нову, дугорочну стратегију односа са дијаспором до 2030. године.

 

Илустрација (извор Сокопрес)

Учесници кампа у Сокобањи су културно-уметничка друштва из три државе региона и једно из дијаспоре, као и културно-уметничка друштва изСокобање и околине, укупно око 180 учесника.

Током седмодневног кампа, за учеснике ће бити организоване радионице народних игара, традиционалног певања и традиционалне музике, али и рекреативне и забавне активности и излети, како би се млади из дијаспоре упознали са сокобањским крајем и својим вршњацима из Србије и имали заједничке активности и ван радионица.

За све учеснике али и мештане и турсите Сокобање, у оквиру кампа у понедељак, 31. јула, са почетком у 20 сати концерт ће одржати група „Неверне бебе”.

На крају кампа, бесплатним завршним концертом свих учесника радионица са културно-уметничким друштвима из Сокобање презентују се резултати радионица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 18 =