Смотра фолклора „Читлук 2022ˮ: 350 учесника и 12 КУД-ова

Друштво

Смотра фолклора „Читлук 2022” одржана је у суботу у сеоском дому јер због временских услова овог пута није било могуће одржати је на летњој позорници. Игром и песмом представило се 350 учесника из 12 културно-уметничких друштава из разних крајева Србије. Организатор манифестације је КУД „Младост” заједно са МЗ Читлук уз подршку општине Сокобања.

Smotra

И ове године Смотра је започела дефилеом учесника, а свечано је отворила народна посланица Јана Матеовић, која је све присутне поздравила у име општине Сокобања и Месне заједнице Читлук.

– Већ седам година се окупљамо на смотри фолклора која се одржава у овом нашем лепом, живописном, рударском селу Читлуку. Циљ ове манифестације је да се дружимо уз песму и игру и покажемо обичаје, културу и традицију наше лепе Србије. Велико ми је задовољство што сам данас у вашем друштву и у име грађана Сокобање, Читлука и своје лично име желим да поздравим све госте који су данас овде са нама. Сигурна сам да ће вам бити лепо и да ћете сваке наредне године бити наши гости – рекла је Матеовић.

Домаћини су се на овој смотри представили играма из сокобањског краја. Аца Абазовић уметнички руководилац и кореограф КУД „Младост” захвалио се великом броју спонзора који су помогли одржавање ове манифестације, а пре свега локалној самоуправи.

– КУД ‘Младост’ Читлук, постоји од 2006. године и надамо се да ће још дуго постојати. Тренутно има 50 активних и 20 почасних чланова, који су увек ту да помогну кад нешто затреба – рекао је Абазовић.

Учесници из других културно-уметничких друштава веома су задовољни организацијом смотре, а они који су дошли први пут, сигурни су да ће долазити и наредних година.

Сви спонзори и пријатељи манифестације добили су захвалнице.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =