Сеоске игре Спортског савеза Србије у суботу у Мужинцу

Друштво Спорт

Сеоске игре Спортског савеза Србије одржаће се у суботу, 2. Јула, на теренима код школе у Мужинцу са почетком у 10 часова. Учествоваће екипе из Мужинца, Шарбановца, Ресника, Трубаревца, Жучковца и Јошанице.

Такмичари ће се надметати у 11 дисциплина и то: мали фудбал, одбојка, шах, скок удаљ, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, народно рвање, полигон спретности и трка у џаковима.

Победник општинског такмичења имаће прилику да учествује на регионалним играма које ће се 21. августа одржати у Сокобањи, тако да ће све екипе имати још један мотив више, поручују из Спортског савеза Србије.

Сви такмичари на општинском такмичењу добиће мајице у којима наступају на играма. Победник општинског „идеˮ на регионално такмичење, док победник са регионалног „идеˮ на републичко. Месна заједница која победи на републичком такмичењу добија терен у свом селу.

Спортски савез општине Сокобања је обезбедио пехаре, медаље и дипломе за најбоље у свакој дисциплини, а Спортски савез Србије обезбеђује пехаре за прва три места у генералном пласману и лопте.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 13 =