Расписан јавни позив за набавку машина и опреме за примарну сточарску производњу

Друштво Пољопривреда

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству за 2023. годину.

Захтеви се подносе у периоду од 4. септембра до 2. октобра 2023. године, преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме: за припрему, дистрибуцију и складиштење концентроване и кабасте сточне хране, манипулацију и дистрибуцију чврстог, полутечног и течног стајњака, за опрему којом се штити добробит жиовотиња, за вагање, усмеравање и обуздавање животиња, производњу конзумних кокошијих јаја, пчеларство, мужу и за држање и тов живине.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава,извршила обнову регистрацијеза текућу годину, имају пријављено гајење одговарајуће врсте животиња и налазе се у активном статусу.

Овим позивом обухваћене су инвестиције које су у потпуности реализоване у периоду од 1. марта 2022. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари по захтеву за једну календарску годину износи 800.000 динара.

Драган Колчић директор Пољопривредне саветодавне стручне службе (ПССС), поручује свим пољопривредним произвођачима из нашег краја да у вези свега наведеног, уколико имају било какве недоумице и нејасноће могу контактирати стручњаке Пољосервиса Књажевац на број телефона 019/730−888.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 7 =