Премијерно „Заљубљени витез од Морачеˮ

Култура

У оквиру „Бањског забавног летаˮ, у амфитеатру испред музеја, публика је имала прилику да види представу „Заљубљени витез од Морачеˮ у извођењу Алексиначких глумаца, Милоша Паовића и Срђана Стојадиновића. У питању је комедија за децу у којој глумци као реквизите користе предмете који се користе у свакодневној употреби. Тако је прашко за прашину био у улози мача, поклопац од кофе штит и тако даље. Циљ представе је да се најмлађи одвоје од виртуелног света у који полако упадају. Представа даје идеје на који се начин деца могу играти а да то није компјутер.

‒ Текст за представу је написао Велимир Ралевић, један од најталентованијих дечијих песника на Балкану, добитник свих могућих награда из области дечијег песништва. Ми смо ступили у контакт са њим и предложили да његову поезију срочимо у један позоришни текст ‒ каже Милош Паовић, глумац.

Он додаје да је на сцени све мање добрих текстова, а текст је основ свега тако да је Велимир са одушевљењем прихватио да напише текст, који је његов првенац, и да је сокобањска публика имала прилику да види премијерно извођење ове представе. Након Сокобање представу чекају већ договорена извођења током септембра и октобра месеца.

Представу је продуцирало Удружење Црногораца југоисточне Србије уз помоћ Министарства културе Републике Србије и Управе за дијаспору Црне Горе. Режију потписује Биљана Николић, првакиња Крушевачког позоришта, сценски покрет је радио Младен Милојковић, глумац Позоришта лутака из Ниша а костиме је радила Драгана Димитријевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =