Specijalna bolnica

Постковид амбуланта у Специјалној болници „Сокобањаˮ

Друштво

Након изласка из ковид система, у Специјалној болници „Сокобања” почела је са радом амбуланта за постковид стања, односно за постакутне последице инфекције корона вирусом, чије присуство се запажа како код пацијената који су имали теже облике оболевања, тако и код оних са врло благом сликом болести, па и код особа које уопште нису имале симптоме.

У постковид амбуланти се за кратко време путем дијагностичких претрага одређује степен оштећења плућне и срчане функције, те се пацијенту даје савет и прописује одговарајућа кућна терапија и хигијенско-дијететски режим. У склопу дијагностичких претрага, поред осталих функционалних тестова, ради се и испитивање дифузионог капацитета, које даје информацију о оштећености плућног ткива након прележане болести ковид-19. Треба нагласити да се ова дијагностичка процедура иначе ради само још у клиничким центрима.

Са пацијентима раде лекари Специјалне болнице – специјалисти пнеумофтизиолози, едуковани и спремни да пруже помоћ у оквиру савремених знања и принципа лечења, као и на основу веома значајних искустава након вишекратног рада у ковид болницама.

На здравствени третман у постковид амбуланти пацијенти могу да дођу са упутом за специјалистички преглед, који обезбеђују код свог изабраног лекара и за сада још увек без потребе овере надлежне лекарске комисије РФЗО, или без упута, односно о свом трошку, уз надокнаду по утврђеном ценовнику.

Радно време постковид амбуланте у Специјалној болници је сваког радног дана од 09,00 до 14,00 часова, а телефони за заказивање посета су: 018/ 830-124, 830-164 и 830-914 – локал 1011.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 19 =