Hranilica

Постављен аутомат са храном за псе луталице

Друштво

Радници ЈКП „Напредакˮ поставили су испред зграде поште аутомат који испоручује храну намењену псима луталицама, а донатор овог занимљивог и вишеструко корисног аутомата је „Грин Хилˮ Сокобања.

Аутомат у замену за рециклирање пластичних флаша испоручује храну и воду за псе луталице. Флаше се убацују у отворе који се налазе на врху машине, а посуде за храну и воду за псе луталице су при дну аутомата. Аутомати су креирани како би подстакли људе да рециклирају, јер ће коришћењем средстава од рециклираних флаша корист имати угрожене уличне животиње. Комунално предузеће је дужно да псе луталице одведе у прихватилиште, чипује их, стерилише, очисти од паразита, али затим поново врати на улице, зато је овај аутомат веома битан за све те већином напуштене животиње.

Hranilica

Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредакˮ, каже да је аутомат постављен у оквиру великог и обимног посла које је ово предузеће започело још 2018. године, али очигледно не на прави начин јер није заживело како треба, а у питању је рециклирање отпада.

– Заједно са челницима наше општине желимо овог пута да ту акцију спроведемо на прави начин и путем разних едукација. Кренули смо са састанцима са привредницима, понудили им потписивање уговора, дакле потпуно бесплатно одвожење амбалажног отпада. Поред тога кренуло је полако и пресовање тог прикупљеног материјала. Пописали смо све контејнере који су у претходном периоду били оштећени, а ‘Секопак’ ће нам надоместити поклопце – рекла је Вељковић.

Наша саговорница се захвалила „Грин Хилуˮ који је донирао овај апарат и додала да ће се у наредном периоду поклонити пажња и едукацији деце у вртићу и школама, а свим грађанима ће бити предочено где могу који отпад да одлажу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eight =