Постаните партнер Регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior”

Друштво

Регионална агенција за развој источне Србије(РАРИС) расписала је јавни позив за стицање статуса „сертификованог партнера” Регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior”. Регионални бренд Источне Србије има за циљ да потрошачима и туристима да до знања да куповином локалних производа и коришћењем локалних услуга доприносе развоју привреде и туризма источне Србије. Означавањем производа и услуга регионалним брендом, купцима се преноси информација да се ради о одређеном степену квалитета и да је производ односно услуга пореклом са одређеног подручја.

Својим корисницима, односно привредницима, „Balcanica Superior” унапређује репутацију, видљивост и кредибилитет брендираних производа и услуга на тржишту. Поред тога, прате се потребе сертификованих партнера и помаже им се приликом конкурисања за субвенције, бесповратна средства и програме. Регионални бренд источне Србије је успостављен на основу најбољих европских искустава. Он доприноси диференцирању источне Србије од конкурентских регија и бољој видљивост њених најбољих производа и услуга на глобалном нивоу.

За стицање статуса сертификованог партнера могу конкурисати правна и физичка лица регистрована код Агенције за привредне регистре (АПР), као и сеоска туристичка домаћинства која производе, односно пружају услуге на територији општина и градова: Зајечар, Сокобања, Књажевац, Бољевац, Бор, Неготин, Мајданпек и Кладово, и који испуњавају услове из критеријума за доделу регионалног бренда „Balcanica Superior”.

Да би нека компанија стекла статус сертификованог партнера овог регионалног бренда довољно је само да попуни образац пријаве. Образац пријаве, као и све информације, критеријуми и документ који дефинише накнаде за коришћење бренда, могу се преузети на веб-страници: www.balcanicasuperior.rs Додатне информације се могу добити путем електронске поште на адресу: dragan.milutinovic@raris.org или на телефон 019/426-376.

Време трајања конкурса за стицање статуса сертификованог партнера није ограничено и сви заинтересовани могу се увек пријавити. Међутим, пресек за пријављивање по овом позиву биће направљен 1.9.2020, када ће са свим пријављенима који испуњавају услове бити закључени уговори и додељени сертификати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 11 =