Kolonija

Почела 24. уметничка колонија „Сокоградˮ

Друштво Култура

Отварањем изложбе са прошлогодишње, у малој галерији, синоћ је почела 24. уметничка колонија „Сокоградˮ. И ове године организатор је Народна библиотека „Стеван Сремацˮ, а домаћин сликарима биће хотел „Моравицаˮ, где ће учесници бити смештени, а на располагању ће имати импровизовани атеље у коме ће стварати своја дела.

‒ Оно што бих ја препоручио људима је да посете ову изложбу, која ће бити отворена до краја колоније, јер је једна од најлепших изложби до сада. Надамо се да ће учесници на овогодишњој колонији бити подједнако инспирисани као њихове колеге прошле године и да ћемо и наредне године имати лепу изложбу ‒ каже Братислав Мајкић руководилац сектора за културу Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ.

Kolonija

Ове године, према одлуци уметничког савета, на колонији ће учествовати десет сликара: Павла Насковић из Алексинца, Ђорђе Симић из Краљева, Драган Ђорђевић из Ковина, Александар Девић из Нишке бање, Бато Ђокић из Ниша, Катарина Новковић из Лесковца, Слађана Миљковић из Краљева, Даница Баста из Београда и Маријана Петровић из Сокобање.

miroljub djordjevicЈедан од учесника на овогодишњој колонији је Мирољуб Ђорђевић, академски сликар из Ниша. Он каже да је Сокобања неисцрпна инспирација пре свега јер има прелепу природу и пејзаже.

katarina novakovicКатарина Новаковић из Лесковца први пут учествује на колонији и каже да очекује добро дружење и размену енергије са колегама што би требало да резултира квалитетним сликама.

Слике које настају на овој манифестацији остају у власништву општине Сокобања и многе од њих красе зидове јавних установа и фирми у Сокобањи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =