Kolonija

Počela 24. umetnička kolonija „Sokogradˮ

Društvo Kultura

Otvaranjem izložbe sa prošlogodišnje, u maloj galeriji, sinoć je počela 24. umetnička kolonija „Sokogradˮ. I ove godine organizator je Narodna biblioteka „Stevan Sremacˮ, a domaćin slikarima biće hotel „Moravicaˮ, gde će učesnici biti smešteni, a na raspolaganju će imati improvizovani atelje u kome će stvarati svoja dela.

‒ Ono što bih ja preporučio ljudima je da posete ovu izložbu, koja će biti otvorena do kraja kolonije, jer je jedna od najlepših izložbi do sada. Nadamo se da će učesnici na ovogodišnjoj koloniji biti podjednako inspirisani kao njihove kolege prošle godine i da ćemo i naredne godine imati lepu izložbu ‒ kaže Bratislav Majkić rukovodilac sektora za kulturu Narodne biblioteke „Stevan Sremacˮ.

Kolonija

Ove godine, prema odluci umetničkog saveta, na koloniji će učestvovati deset slikara: Pavla Nasković iz Aleksinca, Đorđe Simić iz Kraljeva, Dragan Đorđević iz Kovina, Aleksandar Dević iz Niške banje, Bato Đokić iz Niša, Katarina Novković iz Leskovca, Slađana Miljković iz Kraljeva, Danica Basta iz Beograda i Marijana Petrović iz Sokobanje.

miroljub djordjevicJedan od učesnika na ovogodišnjoj koloniji je Miroljub Đorđević, akademski slikar iz Niša. On kaže da je Sokobanja neiscrpna inspiracija pre svega jer ima prelepu prirodu i pejzaže.

katarina novakovicKatarina Novaković iz Leskovca prvi put učestvuje na koloniji i kaže da očekuje dobro druženje i razmenu energije sa kolegama što bi trebalo da rezultira kvalitetnim slikama.

Slike koje nastaju na ovoj manifestaciji ostaju u vlasništvu opštine Sokobanja i mnoge od njih krase zidove javnih ustanova i firmi u Sokobanji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six − 2 =