Penjački festival u Vrmdži

Društvo

U Vrmdži će 4. i 5. avgusta biti održan Penjački festival. Učesnicima je na raspolaganju 45 smerova za penjanje. Svi smerovi se nalaze u sektoru Panteon srpskih bogova na blokovima Devojački kamen, Nikolin kamen, Vilin kamen i Vrh duhova.

Za učesnike je obezbeđen besplatni smeštaj u kampu koji se nalazi u okviru samog penjališta. Oni kojima je, pak, prijatniji boravak u kući, mogu biti smešteni u seoskim kućama. Kako saznajemo cena noćenja je oko 600 dinara, a moguć je i dogovor sa domaćinima oko ishrane.

U selu postoji i dobro snabdevena prodavnica i etno kafana na 2 km od sela prema Vrmdžanskom jezeru. Za vreme trajanja festivala (oba dana) za sve penjače je obezbeđen besplatan ručak koji će biti spreman od strane domaćina manifestacije na samom penjalištu.

Organizatori takmičenja su Mesna zajednica Vrmdža u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša. Sponzori festivala su: MZ Vrmdža, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša i Euroluks gradnja.
Sponzor nagrada je AERO TURS iz Niša koji najboljem penjaču u muškoj konkurenciji poklanja putovanje u Bratislavu, a najboljem penjaču u ženskoj  putovanje u Milano.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − two =