Ове године без „Прве хармонике” и „Грин харт фестивала”

Култура

Управни одбор Туристичке организације Сокобања је донео одлуку о одлагању 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020” и 5. „Green Heart Festа” за наредну 2021. годину. Планом и програмом Туристичке организације Сокобања за 2020. годину планирана је организација 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020” за 14. и 15. август 2020. године.

Од проглашења епидемије корона вируса и увођења ванредног стања у Републици Србији 15. марта 2020. године, у потпуности су заустављене све активности на организацији и промоцији фестивала. Због наведених разлога није било могуће одржати предквалификације за фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020”, нити у градовима у Србији, нити у иностранству. Након датума укидања ванредног стања и релаксирања мера, преостало је недовољно времена за одржавање предквалификација и припрему такмичара за фестивал, у складу са Пропозицијама.

Тренутно на територији Србије и даље постоји ризик од ширења заразне болести COVID-19, нарочито приликом одржавања већих скупова и манифестација са више хиљада посетилаца. Актуелним мерама Владе Републике Србије, препоручено је држање дистанце међу људима oд 1,5 m, што би подразумевало ограничење и броја посетилаца ревијалног дела манифестација од максимално 500 лица на Великој сцени МФК „Врело”, тако да је Управни одбор ТОСБ Сокобања, узимајући у обзир наведене чињенице, донео одлуку да се фестивал одложи за наредну годину. Из истих разлога одложен је и фестивал 5. „Green Heart Fest” за 2021. годину, који је према Плану и програму Туристичке организације Сокобања за 2020. годину требало да се одржи 17,18. и 19. јула 2020. године.

Насловна фотографија: Архива Сокопрес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − two =