ОО СНС – Уз помоћ Владе Републике Србије проблем депоније биће трајно решен

Друштво Политика

Председник ОО СНС Сокобања, Владимир Миловановић је на почетку данашње конференције за новинаре рекао да је постало пракса да се општински одбор СНС једном недељно обраћа грађанима са намером да их редовно информише о оном што је до сада урађено и плановима за наредни период.

‒ Урађено је доста на санацији и уређењу атарских путева, реконструисани су путеви у североисточном делу наше општине и то у месним заједницама: Дуго Поље, Сесалац ,Милушинац, Читлук, Јошаница, Богдинац, Николинац, Церовица, Врмџа и Левовик у дужини од 14,5 километара. Укупна вредност те инвестиције је 10 милиона и 250 хиљада динара. У плану је санација и уређење атарских путева и у западном делу општине Сокобања у дужини од 21 километра и то на потезу Бели Поток, Блендија, Јошаница, Мужинац, Поружница, Ресник, Рујевица, Шарбановац, Трговиште, Трубаревац, Врбовац, Жучковац, као и правцу Јошаница – Врмџа и пут од Врмџе према Врмџанском језеру. Укупно ће бити уложено око 17 милиона и сто хиљада динара. Са радовима крећемо почетком следеће недеље, тачније од уторка, 15.октобра – рекао је Миловановић.

Миловановић се осврнуо и на тренутни проблем у вези депоније која се поново запалила и обавестио јавност да су ватрогасне екипе на терену и да све чине да пожар локализују. Са друге стране, локална самоупрва ће учинити све да овај дугогодишњи проблем трајно реши.

‒ Завршен је пројекат санације депоније чија вредност износи три милиона и 570 хиљада динара. У наредном периоду очекујемо финансијску помоћ надлежног министарства, како бисмо проблем трајно решили ‒ рекао је Миловановић и поновио да ниједан од већих пројеката који је до сада реализован или је у плану, попут већ поменуте депоније, санације атарских путева, реконстркције основне и средње школе, Летње позорнице на Врелу и замене азбестно-цементних цеви, не би то могао бити реализован без помоћи Владе Републике Србије и председника Републике Србије Александра Вучића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 3 =