Одржана Свечана академија поводом Дана Средње школе „Б. Нушић”

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” протекле недеље разним активностима обележила је шест деценија свог постојања. Као круна свега у петак је у конгресној сали хотела „Моравица” одржана Свечана академија коју су припремили професори са својим ученицима. Након тога додељене су захвалнице свим сарадницима ове образовне установе.

− Ја сам изузетно срећна и задовољна и како чујем од гостију, сви су задовољни јер смо приказали оно што наша деца знају и умеју, уз помоћ својих професора који све те таленте усмеравају. Управо због тога је овај професорски позив тако диван и увек кад нам је тешко ми се сетимо овако лепих тренутака и будемо срећни и поносни што се бавимо једном оваквом професијом која је ипак привилегија − рекла је Ана Милићевић директорка сокобањске средње школе.

Гимназија „Бранислав Нушић” у Сокобањи почела је са радом 1. септембра 1962. године. Прва генерација ученика похађала је наставу у старој згради основне школе задужбини митрополита Михаила. Оно што је било специфично је да се ишло у чак три смене, због недостатка простора. Часови су били скраћени, као и одмори, а последњи час се завршавао у десет сати увече.

Дан ове образовне установе, осми октобар је иначе датум рођења нашег чувеног комедиографа чије име сокобањска средња школа носи. Занимљиво је да је то једина средња школа у Србији а некада и у старој Југославији која носи име Бранислав Нушић. Постоји неколико основних школа али једино је сокобањска средња школа која носи његово име.

Конгресна сала хотела Моравица била је препуна ученика, родитеља и сарадника ове образовне установе и сви су уживали у поезији, песми и рециталима које су садашњи ученици са својим професорима припремили за њих, посебно емотиван моменат било је приказивање филма који су ученици припремили са некадашњим професорима гимназије који су сада у пензији.

 

− Спремајући овај програм и размишљајући о томе шта би било занимљиво приказати и како повезати прошлост и садашњост и да се осети тај ток времена,замолили смо наше колеге који су у пензији да кажу пар речи о времену које су провели у школи као професори и предавачи, већина њих се одазвала и њима је било драго што су учествовали у овоме − рекла је Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =