Sindikat

Одржана седница ВССС општина Алексинац, Ражањ и Сокобања

Друштво

Седница Већа Савеза самосталног синдиката општина Алексинац, Ражањ и Сокобања, одржана је јуче у Сокобањи. На седници су изабрани повереници за општине Ражањ и Сокобања, формирана је листа за изборе председника већа и представнике надзорног одбора и верификовани су мандати новоизабраним члановима синдикалних организација.

Dobrica Randjelović̶ Овај састанак је једна од редовних седница Већа савеза самосталних синдиката наше три општине, у оквиру којег смо, поред осталог, извршили и анализу одржаних избора са циљем да што више наших представника делегирамо за чланове републичких одбора синдиката грана из којих потичу. Са повереништвом у Сокобањи имамо одличну сарадњу и заједно радимо на свим нашим програмима и циљевима, које договоримо на састанцима који се одржавају сваког месеца ̶ рекао је између осталог Добрица Ранђеловић, председник Већа Савеза самосталног синдиката општина Алексинац, Ражањ и Сокобања.

Snezana RadovanovićСнежана Радовановић, повереник Самосталног синдиката за Општину Сокобања, подсећа да је ово изборна година у Самосталном синдикату и у гранским синдикатима на нивоу Републике, као и да се иде у сусрет Конгресу који ће се одржати наредне године. Она додаје да је сарадња између повереништва Самосталног синдиката за општину Сокобања и Већа Савеза самосталног синдиката ове три општине изванредна и да даје много боље разултате по питању синдикалног организовања, размене искустава и покретања иницијатива него у претходном периоду, када је повереништво било у склопу синдиката Општине Зајечар.

̶ Оно што желим да кажем је да смо ми у Сокобањи у поступку формирања синдикалних организација код приватних преузетника, да имамо подршку Општине Сокобања у смислу Социоекономског савета и рада, односно ограничења рада на црно и у сивој зони, те позивам све раднике, запослене код приватних послодаваца да се придруже синдикату и да се боре за своја права ̶ истакла је Радовановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − 2 =